Menj vissza   Tozo közösség > Hír > Egészség - Wellness
Regisztráció Blogok Súgó Tagjaink Mai üzenetek Keresés Mai üzenetek Jelöld a fórumokat olvasottnak

   Szerző

ToZo
XtraAdmin
Hírek: 400
Összes olvasása
   Hír Kategóriák
   Felhasználói Menü
   Vasindux terápia sportolóknak!
A mágneses tér normalizálja a megzavarodott anyag-csere működéseket, melyek olyan tünetekért felelősek , mint a sejtödéma, tejsavtúltengés és a sejtek oxigénhiánya. Az oxigénhiány energiahiányhoz, és krónikus túlsavasodáshoz vezet.
   Teljes cikk / hír
Az edzések folyamatos igénybevételt jelentenek a szervezet számára. A gyors hirtelen mozdulatok, a hirtelen súlypontáthelyezések megterhelik az ízületeket különösen a csípő, váll, térd és könyök ízületeit. Mindezek minden aktív sportolónál jelentkeznek ugyanis a csontízületeket és az izomzatot aktív terhelés éri, fizikai stressz hatás éri. A fiziológiás válasz eredményeképpen a vázizomzat tónusa megváltozik, izomgörcsök alakulnak ki, a sympathicus idegrendszeri aktivitás fokozódik, stressz hormonok szabadulnak fel. Egy egészséges szervezet esetében ezek a változások reverzíbilisek, pihenésre megszűnnek. Amikor nem elegendő odafigyeléssel, görcsösen végzik az edzéseket, az a mozgás intenzitásának fokozása nélkül is túlterheltséghez vezet. Minden izom csupán egyféle tevékenységre determinálódott, az összehúzódásra. Az időben elhúzódó fizikai terhelés fájdalmat okoz az izmokban, melyet merev, görcsös izomállapotot hoz létre. Ez a hosszú elhúzódó „stressz” tartós izomfeszülést, fokozott összehúzódást okoz az izomzatban. Az kapilláris erekben lokális ischaemia lép fel, így a fokozott izommunka hatására szöveti hypoxia (oxigénhiány) keletkezik, a glükozaminoglikánok felszaporodnak, a működő izmokban izomfájdalom, izomláz lép fel.

Tudományos vizsgálatok sorozata bizonyítja, hogy a különböző frekvenciájú és erősségű pulzáló mágneses terek pozitívan hatnak az emberi szervezetre. A szervezet funkciói ismét egyensúlyba kerülnek, és a szervezet visszakapja azt az energiát, amelyet a mindennapokban elveszít. A mágneses tér normalizálja a megzavarodott anyag-csere működéseket, melyek olyan tünetekért felelősek , mint a sejtödéma, tejsavtúltengés és a sejtek oxigénhiánya. Az oxigénhiány energiahiányhoz, és krónikus túlsavasodáshoz vezet.

A pulzáló mágnes terápia javíthatja a szövetek trophicus státusát, segít eltávolítani a keletkező salakanyagokat. Mivel a mágneses tér hatására a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese rendszer aktivitása fokozódik, valószínű, hogy ez hat kedvezően a teljesítmény-élettani paraméterekre, növelve a teljesítőképességet. Számos tanulmány a musculo-skeletalis sérülések gyógyulásáról számolnak be a magnetoterápia alkalmazásakor. A tanulmányok szerint elősegíti az izmok regenerációját. A kapillárisokban a vörösvérsejtek áramlása rendeződik, a fehérvérsejtek az érfalak mellé helyezkednek és a zárt kapillárisok jelentős számban megnyílnak. Tudni kell, hogy az izomzat állóképességét elsősorban a működő kapillárisok száma határozza meg. A kezelések során ki mutatták, hogy 2 perc után a kapillárisok vérellátása 10%-ban javul, a véráramlás fokozódik.A mikrocirkuláció jelentős javításával a tejsav és a méreganyagok gyorsabban kerülnek elszállításra. Mivel az oxigén szállítás is jelentősen javul a magnetoterápia alkalmazásánál, nagyban csökkenti a légzéskapacitás maximumánál tapasztalható fájdalom és kimerültségérzés kialakulását.

Egészség központunkban személyi edzésekhez iktatva és külön kezelésekként is alkalmazzuk a Vasindux készüléket.

Nagyon előnyös edzések előtt bemelegítésre, minden esetben. Vendégeink energia szintjét javítja és gyorsítja az edzett test regenerálódását is. Edzések előtt alkalmas a stressz által felpörgött, vagy fáradt szervezetet helyre hozni. A különböző programoknak köszönhetően pihentető, nyugtató hatást érhetünk el, ízületek, sérülések regenerálódásában, keringés fokozásban rendszeres alkalmazással nagyon jó eredményeket értünk el vendégeinknél, több esetben sikerült megszűntetni a fennálló problémát. Sportolóként saját magamon is alkalmazom bemelegítéshez, ízületi keringés javításban, az alvás funkciót a pihentető mély alváshoz különösen megkedveltem. Rövidebb alvás idővel kipihentebben, regenerálódva ébredhetünk reggel.

Tozo
   szerző:: ToZo, at: 2016/02/18

tozo.hu © 2007 by Tozo.huMinden időpont GMT +2 alapján jelenik meg. A pontos idő 03:06.