Menj vissza   Tozo közösség > Hír > Táplálkozás - Táplálékkiegészítés
Regisztráció Blogok Súgó Tagjaink Mai üzenetek Keresés Mai üzenetek Jelöld a fórumokat olvasottnak

   Szerző

ToZo
XtraAdmin
Hírek: 400
Összes olvasása
   Hír Kategóriák
   Felhasználói Menü
   Sejtregenerálás, küzdelem a kortizol ellen - foszfatidilszerin

Ahogyan öregszünk, a csökkenő PS-szintnek köszönhetően az idegsejt-hártya szárazabbá, rugalmatlanabbá válik. A PS kiegészítő szedése lelassítja, sőt néha vissza is fordítja az öregedéssel társított memóriaveszteséget.
   Teljes cikk / hír
A foszfatidilszerin (PS) természetesen előforduló foszfolipid, ami a test minden szövetének sejtmembránjában jelen van, de az agyban különösen nagy koncentrációban fordul elő.

Hogyan működik, és milyen kutatások támasztják alá működését?


A foszfatidil-szerin (PS) minden élő növény és állat sejtjeiben megtalálható. A sejtek felépítéséhez és működéséhez létfontosságú, emberek esetében pedig nélkülözhetetlen az agysejtek és az agy megfelelő működéséhez.


Bár működési mechanizmusa eddig ismeretlen, a PS a következő esetekben hasznos lehet:


A károsodott sejtek regenerálásaAz idegsejt integritás megtartásaA neurotranszmitterek által adott jelzések hatékonyabbá tételeKoncentrációs képesség javításaKedélyállapot javításaMemória fejlesztéseJavítja a tápanyagok felszívódását az agybanJavítja a sejtek egymás közti kommunikációjátNem meglepő tehát, ha a PS-t szedők gyorsabb, tisztább gondolkodásról, javuló memóriáról, és kiegyensúlyozottabb kedélyállapotról számoltak be eddig. Mindent összevetve, javult az általános kedélyállapotuk a PS szedésének köszönhetően.


A PS hangulatjavító hatása magában hordozza a lehetőséget, hogy a depresszió egyik hatékony gyógymódja legyen; az ezzel kapcsolatos kilátások eddig biztatóak. A PS szedése az eddigi eredmények alapján javítja az általános agyi funkciókat és az egészségi állapotot is.


Mindemellett a PS-nek egyébelőnyei is vannak.


Alapesetben a kortizolszint a nap folyamán ingadozik, és kétszer ér el csúcsértéket. Azonban végig elviselhető tartományon belül mozog, és nem okoz semmilyen egészségkárosodást.


Azonban a szennyező anyagok, a mindennapos stressz és az edzés okozta megterhelés hatására a kortizolszint megnőhet, ami meggyengítheti immunrendszerünket és ronthatja egészségi állapotunkat ezáltal.


A PS csökkentheti a kortizolszintet, mivel csökkenti a stressz hatásait, így javítva a regenerálódást és az immunrendszer működését egyaránt. Közvetve ez az izomtömeg növekedésre is hatással van, mivel megóvja az izomszöveteket a kortizol izombontó hatásaitól.


Mivel az emésztőrendszerben elszenvedett „viszontagságok” hatására kevés PS jut el az agyig, időbe telik, mire a kedvező hatások jelentkezni tudnak, és folyamatos kiegészítés szükséges hozzá.


Mikor van rá szükség és mik a hiánytünetei?


A PS nem esszenciális, így nincsenek hiánytünetei sem.


Bárki hasznát láthatja a PS szedésének, azonban a sportolók és az idősebbek különösen sokat profitálhatnak belőle.
   szerző:: ToZo, at: 2016/02/15

tozo.hu © 2007 by Tozo.huMinden időpont GMT +2 alapján jelenik meg. A pontos idő 12:04.